Khamis, 27 Februari 2014

Majlis Aqiqah Damia

Genap seminggu Damia lahir,abah puteh buat majlis aqiqah damia.jemput jiran terdekat dan orang -orang surau..Nasi briani datang khas dari Johor..haaa tu resipi turun temurun keluarga Mak uda..Tq so much..rempah tu pusing 1 klang,lastly beli kat little india..pure mamak punya rempah...

Jumaat, 21 Februari 2014

Register nama

Uh tak tunggu lama nk register,lepas hantar je puteh n baby balik dari hospital aku terus shoot ke wisma persekutuan klang..ambil tiket kat jpn nak register buat
surat beranak.Ingat nak buat mykid tapi da tak valid.Jpn tak keluarkan dah..lepas ni kena usung lah A4 paper tu...huh!

Khamis, 20 Februari 2014

Come to papa Dian Dhiya Damia !

Alhamdulillah lepas overdue 1 week ,lastly Dian Dhiya Damia selamat juga keluar normal.Jam kt dinding 1.59pm..
   Saat puteh bersalin oden tengok sendiri proses tu..Insaf kejap..Saat dari dia induce,masuk labour room tu semua aku temankan..Aku syukur dipermudahkn ..
    Rasa teruja oo dapat azankan anak sendiri,pastu tengok mukanya,alahaiii mcam tak percaya...syukur sangat..
Dulu berdua lebih baik sekarang bertiga lebih bahagia..yahooo...

Rabu, 12 Februari 2014

Isteriku duji lagi

Kali ni Puteh dah 9bulan kandungannya..kalau kitorang berdiri sebelahan,hah amek kaw ..sama je buncitnya...ekeke..Tapi masa ni kesian tengok Puteh,tak larat dah mukanya.
tu aku tak heran kalau dia tak larat masak..Senang citer masa preggy ni bnyak tapau je.So adalah mitos kata klau malas masa preggy nanti anak malas?Aku ignore je..nonsense tipikal mcam tu..
Bagi aku didikan kat luar perut tu yg lagi mustahak,dia belajar melalui penglihatan,deria dengar,deria rasa.Tapi jganlah malas tahap gaban ok.

  So ni last checkup ,dokter suh dtang masa due date nanti...Time 9bulan ni bebi menendang nendang je perut omaknya..kadang nampak kakinyatgah tolak..best ooo saat ni..

Ahad, 2 Februari 2014

Anak Buah

  Anak -anak buah aku & puteh.
3 dari anak anak kakak aku,Emilia.Anak sulung Lisa(9 tahun) diikuti dada (8 tahun) dan neyli(5 tahun).
  Dan sorang lagi anak buah Amni(1tahun) ,anak abang puteh,Eizaly.Semua cucu cucu perempuan termasuk Dian dhiya Damia.
  Yang dalam perut sekarang anak abang aku,Irwan.Jantina belum diketahui lagi.Sekarang ni kandungan dah 3 bulan.Harap haraplah cucu lelaki.Merasa lah juga atuk nenek dpt cucu laki ye :).


Neyli
Dada & Lisa



Amni

Follow by Email

Google+ Followers