Rabu, 28 Mei 2014

Train Damia hold


Malam ni asyik nak borak jeh Damia ni.Peramah betul..balas dendam siang tak dapat jumpa kot :)
  Malam ni saja ajar dia hold barang,pasni boleh cepat cepat menulis,betul tak?hehee..Kuat jugalah Damia punya grip(see the leg lah).;)

Ahad, 25 Mei 2014

1st Class for 3rd Semester

Hari ni dah mula balik kelas untuk semester 3..Nasib baik kelas pagi batal sempat juga pi kenduri kahwin ikhwan..lunch skali.ekeke..
  Modul sem kali ni berat sikit,so otak bnyak kena spin laju laju,bru bleh nk fham.
Btw tutor kali ni ,aku suka dgn teknik pngajarannya,efektif..Alhamdulillah,boleh faham sikit sikit..member study putra & Rea pun attend,so far hari ni menyenangkan..


Sabtu, 24 Mei 2014

Damia checkup 3 bulan


Checkup 3bulan hari ni..So lepas di timbang berat damia dah 6kg..Senyum senyum dia je,tak tau kjap lgi dia nk kena cucuk..ekeke..
   So tunggu lbih kurg stengah jam nama Damia pun dipanggil..Hahh amekaw meLalak lah ape lgi..kuikui..So pasni 1 hari msti dia muram jeh mcm cucuk 2 bulan ritu.(harap harap takde lah,ksian beb sbb slalu dia snyum je).
   Lpas setel hal Damia ,kitrg nak ke Subang lak,nak beli produk shaklee.ada member puteh order..

yg atas tu sbelum kena cucuk..senyum lebor yo:)
hah tu masa nk cucuk..:(


    Move to Empire Shopping Complex
 Kitorang park kat level B2..sesat sesat nak ke Shaklee office.kitorang lupa level berapa .Building yg sama tapi tak de pintu yg connecting,so nak ke Shaklee terpaksa masuk Empire kmudian keluar balik cari Shaklee.melainkan kalau parking haram tepi jalan boleh je direct ke Shaklee..


Nasib baik Damia ok lagi masa ni,mngkin kesan ubat tu belum ada tndakbalas lagi.So senyum senyum je lah dia.Hari ni pun kaunter lengang jeh,cepat sikit nak berambuss..ekeke..
   Ok kitrang lepas ni nak singgah kampung Damia kat Sg.Udang,Klang.tapi 
tak sarapan lgi,padahal dah pkul 1.30.So aku belok stereng ke Seksyen 16 ,Pi layan makan kat Pak Su catering.walaweh kaw2 kitorang sental.Harga not bad just RM 22 je.Tengoklah kitrg pelahap ape :)
Air kitrg tak sampai lgi,so ambil dulu sirap free..amcam selera tak?nk tau sedap ke idok? tengoklah gambar bawah ni:)
Rasa mmg sedap .terbaik.high recommend!so perut sudah isi makanya geraklah kitorang ke Klang:) jumpa atok nenek Damia.

Jumaat, 23 Mei 2014

Baju raya Mia sendat

Minggu lepas g JJ belikn si puteri baju raya awal,ambik saiz  6 bulan,ye ler ikut kiraan rasmi raya nanti mia 5 bulan cenggitu..Dah beli terus ler peram..
   So tadi mama nya saje test ,skali dah muatlah...ahaaaa..dpt bju raya lgi lah camtu Mia..:)


Jumaat di Shah alam

Hari ni ambil feel solat jumaat  kt masjid besar Shah alam..sambil nk beli modem router rumak Mak mertua dah rosak.Pi mkn dulu kat Anis sup utara,pekena set nasi sup daging,sirap bandung dengan kentang goreng..Marbeles!!..makan cepat-cepat pastu naik tgkat 3 pi beli modem..pastu shoot terus gi Masjid...kreta aku parking kat tasik,so nk ke Masjid kena seberang jln kaki..Exercise sikit..on diet ni..ekeke..
     Bila selesai,dlm otw balik pekena lah roti aiskeim..auwmm..sodap!

Khamis, 22 Mei 2014

Malam ni makan luar

Malam ni makan luar sebab gaji dah masuk.Jenuh cari kedai taknak makan Nasi..Lastly kitrg pegi Pakli pekena 410 Assam laksa & kuew teow.Mia terserempak Kak long & Abg Rafie n Aah..
   Malam ni customer Pak li penuh,terlajak sedap kot..ekeke.Damia mcam biasalah konsisten berak.Asal jenjalan mana ,mesti tinggal tanda..huuu.
Mia mia..

Selasa, 20 Mei 2014

Wangsa Bowl dengan family aku

Sebelum main ,abah pompampompam bola swing lah,banana spin lah..Tuptup dari 3 Frame tu,yg menang 1st frame puteh,frame 2nd emak & frame 3rd aku..
Mak aku yg tak pernah main boleh menang..diam diam ubi berisi tu...Diam lah abah aku tu...hah lain kali main dulu baru tau :)





Damia yek yak

Tengah otw nak g KL ada jemputan kahwin member,Damia yek yak pula..Si bam bam ni mna boleh ada benda tepek kt bntot dia,rimas katanya ..sebelum dia moody baik kitorang kasi tukar pmpers baru..So nsib baik lah ada ruang kt blkg kereta jdi tempat bersalin pampers..huuuu

Ahad, 18 Mei 2014

Pekena Umang umang steamboat

Hah ni kitorang pekena steamboat depan rumah dengan Salman & Subidah .Masing - masing penggemar steamboat elok ler tu:) Salman sampai tokey datang,"minat udang ye".mau taknya asal kedai topup je udang Salman pi perabih udang..ekeke..apa ada hal kata"Eat all u can? ;)


Sabtu, 17 Mei 2014

Isteri bowling Aku panggung


Masa ni wife ada tournament kat Wangsa Bowl ,Setia City Mall.Masa nak OTW tempat kitorang hujan lebat .Konon nak shortcut lalu jalan belakang,sekali banjir lah..potong jalan lain,hah amek kaw..jalan depan banjir paras lutut kot ke peha kot(KONPIUS).Nak tak nak redah je.wife bebel potpetpotpet takut kereta masuk air..Fuhh lepas juga..Pkul 10.10 am sampai wangsa bowl.kitorang parking P5.

   Wife pi bowling,aku pun pi cinema GSC layan cerita Godzilla(berhadapan Wangsa Bowl).Movie mula 10.30 ,Ahh rugi 5 minit terlewat :(.

    So far best juga Godzilla ni.aku bagi skala 4/5.kurang 1 sebab aku tak tengok lagi 5minit tu..(ekekee)..Cerita raksasa tapi ada unsur kasih sayang.Sebab aku ada anak ,so tacing juga..Unsur suspen pun boleh tahan.terangkat - angkat pop corn orang depan..(HAHAHAHA).
    Keluar panggung pukul 12.30pm,wife tak habis lagi.So aku kena Teh tarik Place.Order Mee goreng oneh dgn milo ais oneh,amek kaw RM12.00.Nasib baik sedap ;).

 Then after suppedek & wife habis main,kitorang singgah jap big apple tapau donut..n kitorang move balik....





Follow by Email

Google+ Followers