Selasa, 10 Jun 2014

Kerdilnya aku dalam berblogging nih..

   Ekeke..aku terkesima..Respect lah dengan Blogger-blogger kaum hawa..cantik-cantik belaka hias page.
Bila tengok blog sendiri?peh jauh panggang dari api..tapi takpelah slow-slow aku study pasal blogging ni.Hmm..dah 3 hari keje aku blogwalking blog orang lain.Ye lah selama ni ,aku tulis blog pun sebab :-

1. Iphone aku dah penuh dengan picture-picture.So kalau nak simpan dalam portable Hard disk ,aku takut corrupt.Takut moment tu hilang..So aku decide sambil simpan dlam blog ni boleh aku taip description.Kalau simpan kat FB,aku tak minat .
2. Aku suka merepek,sometime selalu sangat update status kat FB,So aku pernah terdetik takut member-member  kata aku poyo pula.Sekarang sebulan tak update status FB,hidup pun rasa cool jeh..Tulah aku meraban sensorang dalam blog sendiri..

   Ambil masa seminggu juga prepare blog sendiri,lastly alhamdulillah semua picture dah berjaya publish kat blog..So aku imagine,bila anak anak dah besar,dapatlah aku ingat sejarah lama tuk diceritakan..Kalau lupa aku suruh diorang taip link blog ni je lah :)....
   
   Bila dah hadap blog ni,tergerak hati pula nak jelajah blog orang lain..aku belek,baca..wah seronok pula baca blog orang lain ni..Gempak-gempak pula tuh..kerdil je rasanya ..Rupanya dengan berblog nih pun ada komunitinya sendiri.Tanggapan awal mulanya,ingatkan blog ni tempat orang-orang mencilkan diri..(macam niat asal aku).Siap ada Giveaway,award..Aku rasa jakun pula bila dapat tahu..power betul berblog nih..
    
    InsyaAllah lah aku akan join/follow blogger-blogger lain tuk tambah input dalam diri aku ni pasal ilmu berblog ni..Seriously im zerro..Harap adalah blogger-blogger lain yg sudi bagi tunjuk ajar..especially dapat ubah cursor mouse aku jadi comel pun aku dah bangga kot :) .

16 ulasan:

  1. Kite serupa.. Mase mula blogging dulu saya pon macam tu jugak.. Haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ekeke terima kasih kak,pndai sedapkan hati org ye :)

      Padam
  2. biasa lah tu. farah pun dulu memang tersangat lah zero. (:

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi skrg awk da jdi hero pun (; seronok tul.

      Padam
  3. ''Oh aku imagine,bila anak anak dah besar,dapatlah aku ingat sejarah lama tuk diceritakan..Kalau lupa aku suruh diorang taip link blog ni je lah ''


    Salah satu sebab berblogging dulu. Nak baca penulisan sendiri bila dah tua dan kongsi dengan keluarga. Pilihan yang tepat sekali.

    Oh ya. Banyak betul blog. Rajin betul handle semua. *kagum* .

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih ye..
      hehe..lagi 30tahun tak sabor nak baca balik kan :)

      Padam
  4. hehe.. selamat berblogging.. datang follow sini #7 .. blog simple camni lagi best untuk orang singgah .. ~ tenang jaa nak baca,# :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih cikmissi :)
      tapi mmg kagum betul dgn blogger2 perempuan nih..
      kreatif,,inovatif, betull..

      Padam
  5. salam perkenalan...saya pun cuma blogger kerdil walaupun orgnya bukan kecik comel hehe :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam perkenalan..
      ekeke..t.kasih singgah blog sya,
      akak tak kecil comel ni..:)

      Padam
  6. Xpe awak.. pelan2.. eyza pun walaupun dh lama, tapi still merangkak dlm dunia blog ni.. salam kenal yer.. saya dah follow awak.. :)

    BalasPadam
  7. Tq eyza :)
    salam kenal juga.
    susah susah,ekeke..takpe same2 slow..

    BalasPadam
  8. Salam ukhuwah Akmal,

    Tapi buat buat pelan2 blog nanti okey tu.. akak pun masih belajar tentang blog ni..

    Akak follow #11 jemputlah ke blog kecik akak ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam kak hayati..
      tq for supportive:)

      Padam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  10. samalah kerdilnya kita ni...hhee

    BalasPadam

Follow by Email

Google+ Followers