Ahad, 1 Jun 2014

ohho ho balik Johor

Ada jemputan kahwin kat Muar Johor,adik Salman kahwin & aqiqah si Zafril.Fikir fikir boleh singgah kampung sekali ..Kitorang gerak pkul 10.00 pagi,clear je jalan.sampai simpang nk ke Nilai,Seremban ,JB dah mula jem panjang...
 ..ngeluh pnjang beb..sepanjang nogoei sembilan lah jalan Q..ngeluh beb;(
Dengan bekalan 2 tin redbull ,gagah juga aku drive tanpa henti hingga lah sampai hentian rehat Pedas Linggi..berhenti ambil angin jap,dapat lelap 5minit jadilah..fail banyak drive long distance ni..mata tak boleh tahan ooo..Pastu Puteh g beli kudap kudap utuk stock aku recontinue drive ..aku sempat selfie jap ngan Damia :)
Masuk Bandar Muar kena lalu Jambatan dulu,wah birunya sungai Muar.Pelik betul aku.
Lepas dah selesai g umah bapa Salman kat Muar,kitorang pun move to Pontian.. balik kampung..Dalam 1 jam setengah sampailh kitorang kat kampung..huhuuu leganya...
Petang ahad pkul 3 kitrg balik Klang,Mak uda pun tumpang sekali.kluar je tol smpg renggam dah mula hujan sikit pastu mula lebat..boleh tahan lagi masa tu,tpi start Pedas Linggi hingga Nilai Jalan Jem,tak boleh pecut laju ,maintain 10-20km/j jeh..ada kekadang dlm tempoh 15saat sempat juga ada peluang tekan 100kmj..Pkul 7.50 pm baru sampai Rumah..Ya Allah leganya..amiin...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Follow by Email

Google+ Followers